Over dit project

Hollandse Meesters in de 21e eeuw toont een reeks belangrijke Nederlandse kunstenaars van dit moment in hun werkruimtes, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. De blik achter de schermen biedt inzicht in de kunstenaars werkwijze, materiaalgebruik, ideeën over kunst.

De atelierportretten zijn geen strikt informatieve minidocumentaires, maar eerder momentopnames. De werkplek, en wat daar op dat ogenblik gaande is, dienen als uitgangspunt voor de vijftien minuten durende films. Het is geen overzicht van een heel oeuvre. Na het zien van deze portretten is de kunstenaar en zijn of haar werk toegankelijker geworden. Het project is uitgegroeid tot een omvangrijke serie waarin vele kunstenaars zijn vastgelegd. Wij hopen dat over honderd jaar deze films nog steeds zullen worden geraadpleegd als historisch document, om te zien wat er aan het begin van de 21e eeuw speelde binnen de beeldendekunst in Nederland.

De keuze voor de kunstenaars is bepaald aan de hand van een groslijst, opgesteld door de Nederlandse Musea voor moderne kunst.

PRODUCENT EN EINDREDACTIE
René Mendel
Michiel van Nieuwkerk

UITVOERENDE PRODUCTIE
Sofie Rouw
Mira Mendel

WEBSITE
Webdesign: Studio Odilo Girod
CMS: BlogBird, Gerben Schmidt

De Hollandse Meesters in de 21e Eeuw kwamen tot stand met steun van het Mediafonds en het Mondriaan Fonds en is geproduceerd door Interakt in opdracht van Stichting Hollandse Meesters.

Voor meer informatie:
Interakt
020 623 79 82
interakt@interakt.nl