Maaike Schoorel
Femmy Otten
Mounira Al Solh


Femmy Otten

Er wordt nog hard gewerkt aan alle tekstjes voor de website. Wij begrijpen dat u graag de filmpjes wilt ziet, dus vandaar dat wij u in deze bizare tijden tegemoetkomen en de filmpjes nu al beschikbaar zijn. De website wordt zo spoedig mogelijk bijgewerkt.


Volgende kunstenaar: Mounira Al Solh
Alle kunstenaars
REGISSEUR VAN DIT PORTRET:

Xander de Boer


Xander de Boer (1974) studeerde Film- en Telvisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en ronde tevens Audiovisuele Media af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn opleiding werkt hij aan verschillende dansfilms en specialiseert hij zich in de jeugd documentaire. Deze zijn te zien op verschillende nationale- en internationale filmfestivals. In 2013 wint hij de IDFA MEDIAFONDS scriptprijs voor zijn scenario Girls, Boys & Me.


In zijn documentaires staat het thema identiteit centraal en komen echte verhalen samen met fictieve (dans-)elementen. De synergie van beeld, geluid en het vertellen van verhalen staat daarbij centraal.


Naast de liefde voor de documentaire heeft Xander de Boer zijn eigen theatercollectief SXS Enterprise met de Australische muziekcomponist Steven Heather en Duitse regisseur en schrijfster Siegmar Zacharias. Met deze groep maakt internationale voorstellingen waarin beeld, geluid, beweging en tekst centraal staan.


Regie: Xander de Boer
Camera: Stefano Bertacchini
Montage: Denise Janzee
Muziek: Remy van Kesteren

Volgende kunstenaar: Mounira Al Solh
Alle kunstenaars